Menu

E-Udžbenici

 

Vremena se mijenjaju!

Do prije nekoliko godina udžbenici su se mogli naći samo u obliku knjige. Udžbenik u elektronskom obliku, makar i samo kao dodatak postojećem „papirnom“ udžbeniku, bio je doskora „mislena imenica“. Ali računarska tehnonogija, koja je postala nezamjenjiva u svim oblastima života, krupnim koracima ulazi i u nastavu. Evropski i svjetski izdavači udžbenika odavno nude i elektronske verzije svih svojih naslova – neki cijele udžbenike a neki samo dodatke – sa zanimljivostima, vježbama, kratkim filmovima… Izvora znanja sve je više i sve su raznovrsniji.

Iako je Bosna i Hercegovina vrlo siromašna zemlja i malo škola ima opremljene kabinete kako bi trebalo, ipak se računari koriste sve više i dolazi vrijeme elektronskih udžbenika.

Iako ministarstva obrazovanja u Federaciji BiH još ne zahtijevaju od izdavača da ponude i elektronske udžbenike, naša Kuća je odlučila da ih već ove godine ponudi nastavnicima i učenicima. Izrada dobrog elektronskog udžbenika je vrlo kompleksan i skup posao i traži mnogo vremena. Mi trenutno imamo u završnoj fazi nekoliko naslova i negdje najesen ćemo ih ponuditi na našem sajtu. Korištenje će biti besplatno.