Menu

Knjige za vaše dijete

Cijenjeni roditelji,

u današnje vrijeme, kada je tehnika ovladala i zauzela mjesto u svakom dijelu našeg života, veoma je teško vaspitati i naučiti dijete da voli knjige i da uživa u čitanju.

Zato je veoma važno da od ranog djetinjstva čitate s djetetom neku knjigu. Na taj način ćete kod njega razviti interesovanje za literaturu, a ojačat ćete i međusobnu vezu. Naučite dijete da su knjige dragocjene i zajedno s njim napravite kućnu biblioteku. Preporučujemo Vam da sa svojim djetetom posjećujete biblioteke, sajmove knjiga i tom prilikom dozvolite djetetu da odabere koju knjigu želi pročitati.

Mnogo je razloga zbog kojih bi trebalo razvijati ljubav prema knjizi i naviku čitanja u što ranijem uzrastu.

S obzirom da znamo da dobra knjiga podstiče razvoj inteligencije, povezivanje govornog i pisanog jezika, obogaćivanje rječnika, produbljuje maštu i doprinosi da Vaše dijete odraste u uspješnu osobu, mi Vam u svojoj ponudi nudimo naslove koji će i Vama, ali i djetetu olakšati taj put.

IK Dječija knjiga posebno vodi računa da je knjiga koju dijete čita u funkciji njegovog intelektualnog, moralnog, radnog, ali i estetskog odgoja. S posebnom pažnjom biramo autore, ali i ilustratore, čiji je značaj u prvom susretu djeteta sa knjigom jednako važan.